lördag 19 januari 2008

saga2

Det var en gång ..albatrosen som föddes med en vinge. Hans föräldrar blev olyckliga men lät honom vara utan att klaga.
Albatrosen stannade på marken och klagade han inte heller.
Men han såg sina kamrater flyga så fint och så högt och till sist ledsnade han på sin situation. Gick till en trollkarl för att få hjälp. Han ville flyga som dom andra.
Trollkarl gav honom den andra vinge men sa att han skulle få flyga bara på en bestämd plats och i fall han bröt löfte skulle han förlora sin konstgjorda nya vinge och falla till marken för alltid.
Albatrosen lovade allt och genast gav sig i väg.
O, vad härligt det var att vara där uppe.Tomheten lockade och känslan att få vara där man är bestämd att få vara - där uppe.
Han träffade på andra albatroser och gjorde dom sällskap . Dom berättade för honom att där fanns platser och vidder mer underbara än en dröm.
Han ville dit. Han började att flyga där han skulle inte få flyga.Han kunde inte låta bli.
Rätt som det var tappade han sin nya vinge och kände att han håll på att störta. Ramlade som en sten rakt ner i mörkret. Innan han nådde marken kastade han en sista blick uppåt dit dom andra var som han lärde känna under sin underbara flygning.
Med en vinge kastade han sig uppåt och lyfte och förtsatte att lyfta högre och högre och till sist nådde igen... där det var det underbara, magiska där han hörde till.

Inga kommentarer: